Temps de carxofes i la senyora Anita en té de boníssimes.
Avui us presento una pasta amb carxofes i botifarra al forn, la vaig penjar fa poc a Instagram.
Com ha d’anar al forn necessitem una pasta amb caràcter, que no es passi.
He fet servir els tortiglioni Garofalo, que ara trobeu en qualsevol supermercat. També podeu fer servir les penne rigate (macarrons amb ratlles) o rigatoni.
Ingredients per a 6 persones
- 400/500 g de pasta
- 12/14 carxofes
- 2 botifarres
- 1 scamorza affumicata (formatge fumat que podeu trobar en qualsevol botiga italiana) o 250 g de emmental ratllat
- sal, oli i pebre
Preparació
Traieu la pell de les botifarres, esmicoleu-les i coeu-les en una paella antiadherent amb molt poc oli i reserveu-les.
Peleu les carxofes i talleu el cor a talls primets. Perquè no es facin negres jo les poso en un bol amb aigua i el suc d’una llimona.
Coeu-les amb un rajolí d’oli, sal i pebre i un xic d’aigua, fins que estiguin fetes.
Si teniu la scamorza talleu-la a trossets molts petits.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal i escorreu-la passats la meitat dels minuts indicats pel fabricant. O sigui a mig fer.
Barregeu la pasta amb les carxofes, la botifarra i el formatge i poseu-la en una safata al forn calent per 15 minuts a 180º.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!