Un plat molt i molt fàcil (com tots vaya). La versió blanca dels espaguetis amb tonyina clàssics. A més dels espaguetis queda molt bé amb espaguetis negres, linguine, trofie…
Ingredients per a 2 persones
- 180 g d’espaguetis
- 100 g de tonyina en conserva
- 1 ceba petita
- tres cullerades de pa ratllat
- una mica d’orenga
- una cullereta de tàperes (optatiu)
- un filet d’anxova (optatiu)
- oli
- sal
- pebre
Preparació
Poseu l’aigua a escalfar que la salsa es prepara en un moment.
En una paella ampla on després hi abocareu la pasta, escalfeu un raig d’oli abundant (més oli o menys oli depenent de si la tonyina és al natural o no).
Afegiu-hi el filet d’anxova i aneu-lo remenant amb una cullera de fusta fins que es desfaci del tot. Afegiu-hi la ceba tallada a rodanxes i coeu-la fins que quedi transparent.
Afegiu la tonyina escorreguda i esmicolada. Remeneu-ho per un parell de minuts i adjusteu de sal.
Incorporeu-hi les tàperes passades per aigua. Un minut més i apagueu el foc.
Prepareu una barreja amb el pa ratllat, l’orenga i una mica de pebre.
Escorreu la pasta (guardeu una mica d’aigua de cocció) i aboqueu-la a la paella on heu tornat a encendre el foc. Remeneu-ho un minut amb la flama ben forta, afegiu-hi un parell de cullerades d’aigua, remeneu-ho i afegiu-hi la barreja de pa ratllat.
Emplateu-ho i buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!