Si em seguiu de fa temps ja sabreu que és la Parmigiana di melenzane, d’albergínies, una de les entrades més visitades d’aquest blog, encara que no sigui un plat de pasta.
Avui us proposo un altra parmigiana, de carbassons. La meva mare la fa amb salsa de tomàquets, igual a la parmigiana d’albergínies, la única diferencia és que els carbassons abans de fregir-los es passen primer per la farina i després per l’ou.
Jo la prefereixo blanca, la recepta que us proposo avui.
Ingredients (per les quantitats us heu de regular amb la safata que voleu omplir, s’han de fer com a mínim tres capes de carbassons)
- carbassons
- ous
- farina
- oli per fregir
- mozzarella de barra (o un d’aquests preparats per a pizzes)
- pernil dolç
- parmesà ratllat
- fulles d’alfàbrega
Preparació
Talleu els carbassons al llarg, primets. Jo he fet servir una pala talla formatge.
Els hi he deixat una mica al sol perquè s’evaporés l’aigua. Trobo que queden millor quan s’han de fregir.
Passeu-los per la farina, després per l’ou batut amb un pessic de sal i fregiu-los en abundant oli fins que quedin daurats.
Poseu-los sobre paper de cuina que vagi absorbint l’oli.
Una vegada freds (els podeu fregir el dia abans per el dia després o congelar-los) munteu la parmigiana. En una safata per el forn comenceu amb una capa de carbassons, després la mozzarella, després el pernil fins a acabar amb carbassons i abundant parmesà ratllat.
Mentre feu les capes, amb les mans aneu compactant la parmigiana.
Cap al forn per 20 minuts fins que el parmesà faci una crosta daurada.
Serviu-la tebia.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Quina bona pinta. A casa serà complicat desbancar l’altra: som de la Germandat de la sagrada albergínia!
Avui l’he fet amb carbassons de l’hort i ha quedat molt bona, al Pumping li ha agradat molt.
Author
🙂
Avui l’hem preparat amb les meves petites xefs i no n’ha quedat ni un trosset! No he tingut temps de fer cap foto. Boníssima! La meva filla gran diu que l’estiu que ve vol anar de viatge a Itàlia perquè allà mengen de conya… jaja.
Author
Ehi, moltes gràcies! Això d’Itàlia és lo que diuen… 😉
La provarem! Ja no sé què fer amb els carbassons.
Una abraçada, Antonella
Author
ja diràs! petonets!