Dit i fet. O millor, menjat i penjat.
Aquest matí he anat a despertar la senyora Anita per anar a collir flors de carbassons. Santa dona.
Una recepta amb tagliolini, que poden ser espaguetis o una pasta curta delicada, refrescant i molt fàcil de fer.
El carbassons es mengen pràcticament crus, és important que siguin molt tendres i petits.
Ingredients
- 160 g de pasta
- 300 g de carbassons petits i tendres tallats a la juliana
- 8 flors de carbassons
- menta
- 1 ceba petita
- el suc de mitja llimona
- sal
- oli
Preparació
Talleu els carbassons a la juliana i poseu-los a marinar en un bol amb unes quantes fulles de menta, el suc de la llimona, oli i una mica de sal per una mitja hora.
En una paella ampla, on després hi haureu d’abocar la pasta, escalfeu un raig d’oli abundant i deixeu pansir la ceba tallada a mitges rodanxes.
Quan la ceba sigui transparent, afegiu-hi les flors de carbassons netes, sense pistil i tallades a tires.
En un parell de minuts estaran fetes, apagueu el foc.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal. Quan estigui al dente traieu-la de l’aigua de cocció amb una forquilla i poseu-la en la paella amb les flors amb la flama ben forta.
Afegiu-hi els carbassons i continueu remenant un parell de minuts sempre amb la flama ben forta. Emplateu-ho i serviu-ho amb parmesà ratllat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!