Avui es celebra el dia mundial de la llet i aprofito per donar suport a la Gran Recollida de Llet a favor del Banc dels Aliments.
Us deixo una recepta de pasta cuita amb llet i us animo a participar! Cap nen sense bigoti!
Podeu fer la vostra donació a traves del portal granrecollidadellet.cat i fer-ne difusió a les xarxes amb l’hashtag #CapNenSenseBigotis o #NingúnNiñoSinBigote
Ingredients per a 3 persones
- 250 g de pasta
- 1 ceba petita
- 100 g de cansalada viada amb pebre
- 30 g de ceps secs
- 250 g de llet
- 50 g de emmental ratllat
- pebre negre
Preparació
En lloc dels ceps jo he fet servir aquestes espirals amb gust de bolets del Sandro Desii.
Explicaré la recepta en les dues maneres.
Si feu servir els ceps, poseu-los a remull en aigua tíbia per mitja hora. Reserveu-los, filtreu l’aigua i guardeu-la.
Coeu la pasta exactament per la meitat del temps indicat per el fabricant, en el meu cas 4 minuts.
Mentrestant talleu la cansalada en daus i la ceba a trossets petits.
En una cassola on haureu d’acabar de coure la pasta amb la llet, escalfeu un rajolí d’oli i afegiu-hi la ceba i la cansalada.
Quan s’hagin tornat transparents afegiu-hi la pasta a mig coure. Feu servir una escumadora i guardeu l’aigua de cocció.
Saltegeu la pasta amb el sofregit de ceba i cansalada i incorporeu-hi la llet calenta.
Si heu fet servir els ceps secs, ara és el moment d’afegir-los, tallats a trossets molt petits.
Continueu la cocció remenant la pasta com si fos un risotto.
Si quan la llet s’ha reduït del tot la pasta encara no està al dente, afegiu-hi una mica d’aigua de cocció (o l’aigua dels bolets, filtrada).
Quan ja la teniu, apagueu el foc i afegiu l’emmental ratllat.
Remeneu-ho ràpidament, emplateu-ho i completeu amb pebre negre.
I tu? et posaràs el bigoti?
T'ha agradat? Comparteix-ho!