Us recordeu del menú de les festes que vaig fer per Raimat en col·laboració amb altres bloggers? Aquí teniu el post sencer.
Per segon plat vaig preparar una rostit de porc amb llet i que es pot fer amb la salsa que queda? Pappardelle amb crema de rostit!
Aquí teniu la recepta completa del rostit.
La peculiaritat d’aquesta recepta és que el tros de llom, lligat amb herbes aromàtiques, es cou en la llet. Primer es fa rostir per tots els costats, després es cobreix amb llet, es deixa coure fins que estigui fet. Després reduirem la salsa fins que tingui la textura desitjada.
Es serveix fred, amb la salsa tèbia.
Ingredients per a 8 persones
Un llom que pesi entre 1.2 kg i 1.5 kg
Una branca de romaní
Una branca de sàlvia
50 g de mantega
1,5 l de llet sencera
sal
oli
pebre negre
pebre verd en grans
Preparació
Prepareu el llom: lligueu-lo amb la branca de romaní i la sàlvia, salpebreu-lo.
En una cassola que pugui contenir el llom sencer, escalfeu un raig d’oli, foneu la mantega i poseu-hi el llom. Amb la flama no massa fort rostiu el llom per tots els costats.
Cobriu-lo amb la llet i coeu-lo per una hora amb flama baixa, girant-lo cada 15 minuts en manera que es cogui per tots el costats.
Per veure si està fet punxeu-lo amb un escuradents: l’escuradents ha de quedar blanc i no rosa.
Reserveu el llom i continueu a reduir la llet. Us aconsello de canviar d’olla perquè no s’enganxi. Més o menys per uns 45 minuts més.
Talleu el llom a talls prims i serviu-lo fred amb la salsa de llet reduïda tèbia acompanyat de patates al forn o bolets.
I amb la salsa que sobra podeu amanir unes pappardelle. Les coeu en abundant aigua amb sal, les escorreu, guardeu una mica d’aigua de cocció, les torneu a abocar a la olla de cocció i hi afegiu la salsa que ha sobrat.
Perquè no resulti massa espessa, afegiu-hi una mica d’aigua. Si és poca, un trosset de mantega. Que no faltin pebre i parmesà!
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
M’ha semblat original coure’l amb llet! tinc un tall de llom i ho provaré! ha d’estar molt bo! i la salsa…per sucar-hi pa!bona setmana
Author
Ja diràs com queda! Merci!