Un clàssic plat de pasta de estudiants. O per nens amb molta gana i mares amb molta pressa.
He fet servir les creste, però van molt bé també macarrons, rigatoni, tortiglioni, farfalle i tallarines o tortel·lini de pasta fresca amb farcit de carn o formatge.
Ingredients per a una o dues persones (depèn de la gana)
- 150 gr. de pasta
- 100 gr. de pernil dolç
- 30 gr. de mantega
- 1 ampolla de crema de llet
- parmesà
Preparació
Talleu el pernil a trossets i coeu-lo en una paella amb la mantega per un parell de minuts. Afegiu-hi la crema de llet i deixeu coure per 3 minuts més.
Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua salada. Escorreu-la al dente i aboqueu-la a la paella. Remeneu, emplateu i serviu amb parmesà ratllat.
Variacions
A la mateixa base de pernill i mantega, abans de la nata, hi podeu afegir mitja ceba, uns quants xampinyons tallats a lamines i uns quants pèsols. Coeu una mica més de temps i al final afegiu-hi la crema de llet i deixeu coure per 3 minuts més
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!