Galets farcits de carn i ricotta amb salsa de tomàquet

AntonellaAl forn, Galets 4 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquest any he fallat amb la tradició i no he penjat cap recepta de galet farcit abans de Nadal. Però a l’arribar a Nàpols la meva mare m’ha ensenyat la pasta que havia escollit per fer al forn el dia de Nadal, una novetat va dir, estava en oferta…

galets

No en tenia idea ella que els galets que va comprar són els mateixos que feu servir vosaltres per l’escudella! Ironies del destí.

La penjo avui, potser una manera per aprofitar dels galets que us han sobrat per el dinar del dia 1 o del 6.

Els vam fer farcits de carn, pròvola i ricotta i al forn amb salsa de tomàquet. Sense beixamel.

Ingredients per ½ kg de galets

Per la salsa de tomàquets:

  • 1l de passata
  • oli
  • all
  • sal

Per el farcit:

  • 400 g de carn picada (mixta, de vedella i de porc)
  • 400 g de ricotta (en trobeu a qualsevol supermercat, podeu substituir-la amb mató)
  • 400 g de pròvola, que és una mozzarella fumada. Podeu fer servir mozzarella de barra o un formatge que foni
  • 50 g de mantega
  • oli
  • un got de vi blanc
  • nou moscada
  • sal i pebre
  • parmesà ratllat

Preparació
Primer de tot preparem la salsa. En una olla (que pot ser a pressió) escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi un all pelat. Abans que es cremi afegiu-hi la passata de tomàquets, salpebreu-ho i coeu-ho per uns 20-30 minuts, amb la flama baixa. Si feu servir la olla a pressió, amb 15 minuts n’hi ha prou.

salsa de tomàquets

Ara el farcit. En una cassola ampla, foneu la mantega amb l’oli i afegiu-hi la carn. Quan sigui rosseta, incorporeu-hi el vi i coeu-ho fins que evapori del tot.

farcit dels galets
Ajusteu de sal i pebre i afegiu-hi la nou moscada.
Quan la carn estigui feta passeu la meitat o una mica més per una picadora i torneu-la a barrejar amb la resta.

farcit dels galets
Talleu el formatge a trossets petits i afegiu-lo a la carn.

farcit dels galets

Barregeu-ho i afegiu-hi la ricotta.

farcit dels galets

 

Remeneu-ho be fins a quan els ingredients estiguin ben amalgamats.

farcit dels galets

Coeu els galets en una olla molt gran i a meitat cocció (7 minuts si el temps indicat per el fabricant és 14 minuts).

olla

Retireu-los de l’aigua amb una escumadora. Poseu-los sobre un drap de cuina fent atenció que no es trenquin.

IMG_4006

Quan s’hagin refredat, ompliu-los amb el farcit amb l’ajuda d’una cullereta. Ompliu-los bé.
Poseu una capa prima de salsa de tomàquet en una platera per el forn i poseu els galets un al costat de l’altre.

galets farcits

Cobriu-ho amb més salsa de tomàquets, acabeu amb abundant parmesà ratllat i cap al forn per 20 minuts a 180 graus.

IMG_4019

Buon appetito i bones festes!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. Apuntada queda!!! A mi…segur que em sobraran galets!!
    Feliç 2015! Salut i petons,
    Olga

  2. Post
    Author
  3. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *