Una recepta molt fàcil adapta per un dia de cada dia. La salsa per aquestes linguine (o espaguetis) es cou amb l’aigua filtrada dels musclos i agafa aquest gustet de mar. Una mena d’espaguetis allo scoglio però amb un sol ingredient.
Ingredients per a 4 persones
- 360 g de linguine o espaguetis (o podeu provar amb espaguetis negres o amb les angules de blat del Sandro Desii)
- 1 kg de musclos
- 400 g de tomàquet natural (pelat i a trossos)
- 50 ml d’oli
- all
- julivert fresc
Preparació
Netegeu els musclos i coeu-los en una olla molt gran, amb tapa. Només cal posar els musclos a l’olla i encendre el foc. Quan s’hagin oberts tots, retireu-los i filtreu-ne l’aigua i guardeu-la. Jo faig servir un embut folrat de cotó fluix. Separeu els musclos de les closques i guardeu-ne un parell sencer per cada plat com a guarnició. Escalfeu l’oli en una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta) i afegiu-hi dos o tres grans d’all pelats i sencers. Abans que comencin a agafar color afegiu-hi el tomàquet. Coeu-ho per un parell de minuts, afegiu-hi l’aigua dels musclos i deixeu que es redueixi. Quan l’aigua s’hagi reduït a menys de la meitat, afegiu-hi els musclos sense closca i deixeu que faci xup xup per uns minuts més.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal, escorreu-la al dente i aboqueu-la a la paella amb la salsa.
Remeneu-ho amb la flama encesa, afegiu-hi el julivert picat, emplateu-ho i decoreu cada plat amb els musclos amb closca.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Estic fent salivera només d’imaginar-m’ho. No trigaré a provar-ho.
Una de les meves receptes favorites!
Des de que vaig trobar aquesta recepta al vostre bloc, la torno a fer regularment, per a mi o si tinc amics a casa i els vull sorprendre: és un plat senzill però molt rafinat (i si no trobo musclos frescos doncs amb una bona llauna al natural també va bé… no oblidar de gaurdar-ne el suc !).
Gràcies
Gertrudis