Vermella, sí, perquè també n’hi ha una versió sense salsa de tomàquet, però la deixem per un altre dia. I que havia dit, espaguetis? Al final he fet servir paccheri, però els espaguetis també lliguen molt bé amb la salsa aquesta. Els de Garofalo li diuen Schiaffoni. Sabeu que són els paccheri (napolità) i els schiaffoni (italià)? Bufetades. Amb mà oberta, bufetades com cal. De les que deixen els 5 dits a la cara. Si estic pensant en alguna persona? Doncs sí. En moltes.
De totes maneres de aquí ve el nom de la pasta, que té una mida més gran dels formats normals.
Ingredients per a dues persones
- 150 gr. de bacallà per esqueixar prèviament remullat
- 300 gr. de tomàquets pelats i ratllats o 1 llauna de tomàquet sencer (sense aigua)
- 20 olives negres d’Aragó
- tàperes
- 160 gr. de paccheri o espaguetis
- 1 all
- oli
- julivert
Preparació
En una cassola sofregiu l’all pelat i sencer amb l’oli per uns minuts. Afegiu-hi el tomàquet i coeu per 5 minuts amb la olla tapada. Afegiu-hi el bacallà esqueixat, dues culleretes de tàpares i les olives de les quals heu tret el pinyol.
Coeu la salsa per 12/15 minuts. No cal afegir sal, però tasteu-la… mai se sap.
Coeu la pasta en abundant aigua salada. Escorreu-la, torneu-la a posar a la olla de cocció. Afegiu-hi un parell de cullerades de salsa. Remeneu, emplateu i acabeu el plat con la resta de salsa i amb julivert trinxat (que a la foto no surt, perquè com sabeu a mi no m’agrada)
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 8
Hola
Vaig fer un canvi d ingredients i enllic de posar olives negres vaig posar tapenada que va matar el gust de bacalla pero vaig descobrir una nova recepta!!!
Repetire la de bacalla!!!!!
Author
efectivament la tapenada és més fort que unes quantes olives negres… llàstima per el bacallà!
Has llegit la recepta dels espaguetis amb all i oli? en les variacions, on dic que es poden afegir olives negres, també es pot afegit tapenada… vindrà molt semblant a la recepta que has fet però sense bacallà. Tens una foto? Que la penjo! Segur ha quedat igualment de bona no?
Gràcies per el comentari!
Pingback: On gastar una pasta en pasta, Part IV (amb un 10% de descompte) | La pasta per als catalans
Pingback: lapastaperalscatalans a La Brassa d’Or de Lleida | La pasta per als catalans
Buenissimooo!!!
Sencillo, rapido y economico…que rico!!!!
Gracias Antonella por tus recetas.
Author
Gracias a ti Laura!
Pingback: Linguine amb bacallà (blanques) | La pasta per als catalans
El tomàquet, pecat italià, s’ha menjat el bacallà. Le fet sense tàperes