Temps de carbassons i de les seves flors. Fa uns dies em van regalar aquestes meravelloses.
Com no les vaig poder fer de seguida, he provat a congelar-les. Li vaig treure el pistil, les vaig rentar, les vaig assecar amb un drap i les vaig posar totes senceres en un taper gran.
Una vegada descongelades ja no van bé per arrebossar-les o farcir-les però queden perfectes per cuinar-les per pasta o pizza. Van quedar així de maques.
Les vaig posar directament a la paella, sense descongelar-les primer.
Això de congelar les flors va molt bé si teniu un hort o un hort urbà i no surten totes les flors a la vegada. Les podeu congelar una a una en el mateix taper i utilitzar-les quan ja en teniu prou.
Jo ho faig també amb els maduixots. Com ara ja no surten tots a l’hora, els vaig congelant i en faré gelat.
Aquí va la recepta:
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de paccheri (però també penne rigate, elicoidali o rigatoni)
- 20 flors de carbassons (més o menys)
- 100 g de cansalada viada amb o sense pebre
- 250 g de mozzarella fresca
- 1 ceba
- quatre cullerades de parmesà ratllat
- unes fulles d’alfàbrega fresques
- oli
Preparació
Primer de tot la mozzarella. Perquè no deixi anar massa aigua i es faci massa liquida, traieu-la da la bossa i deixeu-la en un taper tancat a la nevera un dia.
Renteu les flors de carbassons i traieu-hi el pistil si no l’heu fet ja.
Talleu la cansalada i la ceba a trossets petits.
Escalfeu un raig d’oli abundant en una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta ja cuita. Afegiu-hi la cansalada i la ceba. Quan la grassa de la cansalada s’hagi fet transparent afegiu-hi les flors (fresques o congelades) de carbassons i deixeu que panseixin.
Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua salada. Com després la passareu per el forn l’heu de treure bastant al dente. Uns 3 o 4 minuts abans del temps indicat al paquet. La que escollit jo, els paccheri, és una pasta que queda sempre bastant dura, però si feu servir macarrons traieu-la per temps si no us passarà.
Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella amb les flors. Afegiu-hi el parmesà ratllat i remeneu-ho bé.
Aboqueu-ho en una safata per el forn, cobriu-ho amb la mozzarella tallada a trossos i cap al forn per uns 15 minuts a 180º. La mozzarella només s’ha de fondre, no s’ha de cremar.
Ed eccola qua!
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Magnífics. Jo els preparo igual pero hi poso butifarra esparracada. Més català imposible!! Salut!
Author
Bona idea!