La setmana passada vaig anar d’exploració a trobar la gent de “Il Mercato” Espai gastronòmic a les Franqueses del Vallés, Carrer Guardaagulles nº 2. Tenen una pàgina de Facebook molt completa on hi pengen informacions sobre nous productes i ofertes.
En Tomàs i la seva família fa anys que treballen en aquest sector com a majoristes i fa un parell d’anys que han obert aquest espai per la venta al detall amb preus molt convenients. Qui hi vagi té la opció de comprar la quantitat de producte que vol. En el cas del parmesà, per exemple, es poden agafar més peces envasades a un preu per Kg inferior a si se’n compra una sola peça. I això val per tot.
Com podeu veure l’espai és enorme i els productes molt variats:
Formatges i embotits típics d’Itàlia i pizzes artesanals
Una selecció de vins i cerveses
De vinagres balsàmics
Una curiositat: preparats de verdures liofilitzades naturals per salses, aquí per exemple un preparat per Puttanesca, que no havia vist mai, i preparats per risotti
Ceps secs tallats molt grans per preparacions més maques o a trossets més petits per a salses. També en bosses més grans.
La Simmenthal! Per els italians nostàlgics. Aquesta és una carn bovina en gelatina que es produeix a Itàlia des de el 1923 i jo recordo d’haver-ne menjat de petita.
Una bona varietat de conserves de tomàquets, sencer, triturat, passata, concentrat…
Salses preparades
Productes típics com aquests dolços del Cilento
La marca de pasta estrella de la botiga és La Fabbrica della Pasta di Gragnano de la qual tenen moltíssim formats:
I d’alguns molt peculiars.
Jo m’he emportat una estrella, una flor i un galet gegant per provar. A veure! No les he tastat mai, ja us ho explicaré.
També tenen confeccions regal on la pasta està acompanyada de una olla, o vi i gots, o cassoletes de terrissa i coberts, cosetes així.
A més tenen diferents formats de pasta amb ou, llargs o per a sopa.
I aquella pasta de colors amb formes rares que jo no prefereixo perquè sempre l’he vista a Itàlia en les botigues de records però no vol dir que no sigui bona, simplement no ho sé.
També tenen una amplia varietat de pasta de cultiu biològic i per a celíacs
I sempre per a celíacs una gran varietat de pa i brioxeria que em va colpir bastant.
I per acabar no hi podia faltar jo!!!
Resumint la visita és molt recomanable, sobretot si voleu fer rebost. Si hi aneu al voltant de l’hora de dinar també tenen un espai on ofereixen un menú de degustació. Tota la família és molt amable.
Ah! Si hi aneu digueu al Tomàs o a l’Ivan que els heu descobert a través d’aquest blog!
Buone compere!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 16
òndia, òndia, òndia, aquest sí que és un d’aquells mercats per anotar ara mateix!! A casa ens encanta, això de tastar coses noves tretes de mercats on saben el que venen! Gràcies per aquesta magnífica recomanació.
Author
A tu, com sempre, per els comentaris!
Fantàstic, però els preus no surten enlloc…
Author
No poso mai els preus… pots contactar-los a travès de la seva pagina de Facebook!
Hola Antonella!!
Som fanàtics de la cuina italiana. Jo sóc argentina i el meu home català… Li vaig ensenyar el trosor de cuina que teniu perque de petita els meus pares m’ho van inculcar. Teniu una cuina excelent i sempre em sorprenen les combinacions que feu… I el teu blog una ajuda per recordar Itàlia de prop. Hem viatjat a Itàlia cada any (la coneixem de punta a punta) i es una maravella a tots els nivells. Ara som fanàtics tots dos, bueno i el nostre petit de 22 mesos! En referència a aquesta botiga, nosaltres vivim a Girona i és difícil anar cap a Barcelona. No tenim facebook i volem saber si tenen pàgina web i store online. Si no és així haurem d’anar!! 😉
Moltes gràcies per els teus consells i t’escoltem a la ràdio sempre! Ah! I el teu llibre el fem servir molt! Mai haviam seguit tant un llibre de receptes!! Faràs un altre??
La pasta aquesta de colors, per a turistes, és ni fu ni fa. La majoria de colorant acaba a l’aigua, amb un color de gos quan fuig que espanta a qualsevol (espero un bonus per la frase feta). Fa riure més aviat per la forma que pel color (especialment si compres cazzetti i els portes a casa dels pares per dinar sense avisar).
Author
Hola Gisele!
Moltes gràcies per el teu comentari.
Que jo sapiga no tenen botiga online però proba a posar-te en contacte amb ells, 938443343, mai se sap!
La botiga de La Garriga, Adrià Productes Napolitans sí que te botiga online.
Un altre llibre? 🙂 de moment no se’n parla… però està a punt de sortir la segona edició d’aquest! 🙂
Una abraçada!
Author
aahahaha!
Moltes gràcies!!!
Ara mateix entro a la pàgina web!!
Molta sort!!
Hola Gisele, actualment estem treballant en una nova pàgina web que incorporarà botiga online! Quan estigui operativa els seguidors de l’Antonella sereu els primers en assabentar-vos!
Author
Que bé!
Avui sense falta aniré a II Mercato, tróvo interesan el que he vist al teu bloc, hi ha de tot!!!!!!!
Gràcies ,
Antònia
Pingback: Caccavelle farcides amb albergínies o amb carbassons. De regal a Il Mercato, espai gastrònomic | La pasta per als catalans
Pingback: Pappardelle amb salsa tartufata | La pasta per als catalans
Pingback: El plat preferit del James McAvoy és Linguine amb escamarlans | La pasta per als catalans
Pingback: Aquí també regalem una panera! | La pasta per als catalans