Arriba la tardor (..ehm..) i necessitem plats més calentons i energètics.
Ja ho se que avui fa una calor que no s’aguanta, però el vaig preparar fa uns dies, quan tot-hom pensava de fer el canvi d’armaris… ja us el podeu guardar per més endavant.
Ja tenim un parell de receptes de pasta amb bròquil, la bàsica, pasta amb bròquil i punto i una versió amb sobrassada. Avui la fem amb botifarra.
Ingredients per a 3 o 4 persones
- 250 g de pasta (o una mica més si sou 4)
- 300 g de bròquils ja nets i tallats
- 150 g de botifarra
- oli
- bitxo
- all
Preparació
Renteu i talleu els bròquils i bulliu-los amb aigua i sal fins que estiguin fets (no massa tous).
Retireu-los amb una escumadora i aprofiteu de la mateixa aigua per coure la pasta (si en fa falta afegiu-ne una mica més).
Mentrestant escalfeu un raig d’oli generós en una paella ampla (on després hi abocareu la pasta) i afegiu-hi dos alls pelats i sencers i un bitxo o dos.
Trèieu la pell a la botifarra i esmicoleu-la i afegiu-la a la paella.
Quan estigui ben rosseta afegiu-hi el bròquil i remeneu-ho amb flama forta fins que estigui ben amalgamat.
Abans de escórrer la pasta, guardeu un got d’aigua de cocció.
Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella. Remeneu-ho per un parell de minuts amb flama forta. Si fos necessari afegiu-hi una mica d’aigua de cocció.
Emplateu-ho i serviu-ho amb parmesà ratllat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 9
òndia, si mira que els plats més bons els tenim a l’abasti no ens n’adonem! Molt bona, aquesta pasta. A mi el bròquil m’encanta. Amorini en italià, es diu, oi? I la botifarra… també boníssima!! Petons
Jo diria que son “orecchiette”… (?)
Felicitats pel blog. M’agrada molt! per això t’he volgut donar aquest premi. Espero que t’agradi.
Author
Gràcies Maria Rosa!
Author
sí! Orecchiette!
Author
Hola Marina, són orecchiette 🙂
Molts records!
e una delle mie preferite,anche in casa sempre la chiedono.in casa cucino io,anche se la preferisco senza bollire i broccoli,li soffrigo direttemente con l’aglio e peperoncini.
salutoni.
Paolo
Author
Ah vedi… ci provo!
Pingback: Restaurant Acqua&Sale: una visita | La pasta per als catalans