Sembla que sigui oficial, la tardor ja es aquí. Doncs recepta de temporada, un plat de tardor, pasta amb carabassa. Per si sola la carbassa és dolceta, doncs endavant amb el bitxo per donar-li un punt més de sabor. Es pot fer amb pasta mista, pistons (no massa petits) o espaguetis trencats a mà, casarecce.
Ingredients per a 4 persones
- 500 gr. de carbassa (ja pelada, neta i tallada a trossets)
- 50 gr. d’oli
- 2 alls
- bitxo
- julivert
- 250 gr. de pasta
Preparació
Sofregiu els alls sencers i pelats amb el bitxo durant un parell de minuts. Afegiu-hi la carbassa i el julivert, remeneu durant un parell de minuts més, afegiu-hi sal i cobriu amb aigua. Tapeu i deixeu coure la carbassa fins que sigui toveta.
Trenqueu-la amb una forquilla, i afegiu-hi la pasta. Afegiu una mica d’aigua (la pasta no ha de quedar coberta del tot) i deixeu coure remenant perquè no s’enganxi. Si l’aigua s’evapora abans que la pasta estigui al punt, afegiu-ne una mica més (no més de 50 ml cada vegada si no el plat pot quedar massa caldós). Emplateu i serviu amb més julivert picat si us agrada.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 12
Tens raó la carabassa es dolça i per tant el bitxo serveix de contrapunt. Un plat molt bo.
Petons.
Author
Estic contenta que t’hagi agradat! Gràcies pel comentari!
m’encanta aquesta proposta!!! una delicia de tardor!!
et segueixo via face per no perdre’m ni una!
Author
Moltes gràcies!
Pingback: Pasta amb carabassa i ricotta | La pasta per als catalans
Pingback: lapastaperalscatalans a la ràdio! | La pasta per als catalans
Pingback: Pasta amb carbassa i ceps | La pasta per als catalans
Pingback: Pasta amb carbassa i salsitxa a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans
Jo també l’he provat i m’ha sortit molt bona.
M’encanta el teu blog!
Pingback: lapastaperalscatalans al Deixa’m tastar | La pasta per als catalans
Boníssim
A casa no es fa pasta sense consultar a laAntonela
Gràcies
Author
Moltes gràcies!