Tinc receptes fent cua! A veure si em poso al dia. El plat que us proposo avui sembla complicat però no ho és gens. Una mica diferent, es pot considerar plat únic.
Ingredients per a dues persones
- 120 g d’espaguetis
- 1 sípia petita
- 1 ceba petita
- 100/150 g de pèsols (jo els tenia congelats)
- un parell de tomàquets madurs (jo en tenia de pot fet a casa)
- 2 patates petites
- 60 ml d’oli
Preparació
Escalfeu l’oli en una paella ampla (on després hi haureu de abocar la pasta i les patates) i afegiu a l’hora la sípia neta i tallada a trossos no massa grans i la ceba trinxada.
Coeu amb la flama no massa forta. Quan la ceba comença a agafar color (pot trigar una miqueta perquè la sípia traurà una mica d’aigua) incorporeu-hi els pèsols i continueu amb la cocció per 5 minutets més.
Ara incorporeu-hi els tomàquets pelats i tallats a trossos i ajusteu el punt de sal.
Coeu una estoneta amb tapa i una estona sense tapa, fins que el tomàquet s’hagi reduït al punt que us agradi.
Mentrestant talleu les patates a daus petits. Escalfeu l’aigua, saleu-la, i quan arrenca el bull tireu-hi les patates.
Quan les patates estiguin a mitja cocció (depèn de la patata uns 6-7 minuts) afegiu els espaguetis.
Quan els espaguetis estiguin al dente escorreu pasta i patates a l’hora i aboqueu-los a la paella amb la sípia.
Saltegeu-lo amb delicadesa (que la patata no es desfaci massa) amb la flama ben forta i emplateu-ho.
El podeu acompanyar amb alfàbrega fresca (jo aquell dia no en tenia).
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Ben gustós, Antonella! Amb la sèpia i els pèsols hi hagués pensat, però no amb les patates, per barrejar-les amb la pasta. Ja ho provaré! Petons
Jo em pensava que això de la pasta amb patates era gairebé un sacrilegi, per això ni tan sols ho he probat. En saps alguna de vegetariana?
Author
Pasta amb patates és un plat bàsic de la cuina “de pobres”. Al llibre ni ha un parell de vegetarianes 🙂
Has vist la #videorecepta de ahir?
Pots coure els espaguetis amb les patates com explico aquí i amanir-los amb la salseta de tomàquets.
I aquí en tens un altra, pasta amb mongetes tendres i patates
Records!
Quina rapidesa, Moltes gràcies! La meva cuina preferida és “la de pobres”, especialment quan em toca cuinar a mi :-))
Antonella, molt bon plat…em torna boig la pasta-peix. Per cert, no veig cap recepta de risotto. Algun consell per fer-lo?
Author
Hola! Gràcies!
No cap risotto. L’únic consell és torrar l’arros amb mantega i ceba abans de afegir el caldo i els altres ingredients, però segur ja ho sabíes. 🙂
Receptes endarrerides… jo tinc blogs endarrerits, i fotos per editar i publicar a carretades 🙂
No havia vist mai això de barrejar patates i pasta, ho trobo ben curiós.