Pappardelle d’ou i espinacs de Sandro Desii amb ceps secs

AntonellaPappardelle, Tagliatelle, Vegetals, Vegetarianes 13 Comments

Compartir aquesta entrada

Fa uns dies vaig conèixer en Sandro Desii. Havíem quedat en un bar, em va dir que em volia conèixer perquè després de adonar-se de l’existència de aquest bloc volia que sàpigues lo que feien a la seva fabrica de pasta.
Coneixia d’oïda els seus productes, havia tastat els gelats a la Brassa D’Or, i fa molt de temps havia provat uns espaguetis. Però quan vaig veure el catàleg de veritat em vaig sorprendre molt per la varietat i la fantasia dels productes.
Un dia de aquests aniré a visitar la seva fabrica i us ho explicaré tot.
De moment deixeu-me dir que en Sandro Desii és un visionari. Respectuós amb la tradició, assecatge de la pasta a 30º, motlles de bronze, tècniques manuals i al mateix temps innovador i creatiu con passione.

Em va portar uns quants paquets de pasta tots diferents perquè els tastés. I jo he començat amb aquestes pappardelle d’ou i espinacs. Molt suaus han quedat impecables amb aquesta salsa simple de ceps secs.

Ingredients per a dues persones

  • 120 g de pappardelle (aquestes absorbeixen molta aigua i augmenten de volum. No us passeu amb les quantitats. Si feu servir un altre tipus de pasta els 160 g de sempre)
  • 15 g de ceps secs (amb 15 g en teniu prou, però si en poseu més sabeu com es diu en italià? Più ci metti, più ci trovi! el vostre “Com més sucre, més dolç”)
  • 25 g de mantega
  • una picada de julivert
  • 1 cullerada de farina
  • 2 alls
  • oli
  • sal

Preparació

Escalfeu mig litre d’aigua i abans que arrenqui el bull apagueu el foc i poseu els ceps en remull. Per un quart d’hora més o menys (o per el temps indicat pel fabricant).
Mentrestant prepareu un roux amb la mantega, la farina i una cullerada de julivert picat.

En una paella ampla on després haureu de abocar la pasta, escalfeu un raig d’oli i enrossiu-hi els alls. Trèieu els ceps de l’aigua amb una escumadora i afegiu-los a la paella. Atenció que seran plens d’aigua i esquitxarà oli per tot arreu. Guardeu l’aigua dels ceps per després.

Saltegeu els ceps per un 3-4 minuts, afegiu-hi el roux i un cullerot d’aigua del bolets.

Remeneu fins que el roux s’hagi desfet.

Si la salsa us sembla massa espessa afegiu-hi més aigua dels bolets. Salpebreu-ho i apagueu el foc.

Coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la al dente, torneu a encendre el foc a la paella i aboqueu-hi la pasta. Saltegeu la pasta amb la flama ben forta per un parell de minuts. Emplateu-ho i decoreu cada plat amb una mica de julivert picat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 13

  1. Post
    Author
  2. Post
    Author
  3. Post
    Author
  4. Post
    Author
  5. Una recepta estupenda. Tot i que no he tingut massa bones experiències amb la pasta Sandro Desii, abans la gastava algun cop però alguna vegada la pasta se m’ha trencat en mil bocins al bullir-la, prefereixo altres marques més fiables…

  6. Post
    Author

    Hola Mima,
    aquesta recepta queda molt bona també amb una pasta seca normal, sense sabors… A Itàlia no hi ha molta varietat de pastes amb sabors, lo més comú son tagliatelle o lasanyes amb espinacs. En Sandro Desii produeix unes combinacions molt especials.
    De moment he tastat aquesta i unes tallarines amb tomàquet i orenga i cap de les dues es va trencar. Investigaré més.
    Gràcies per el comentari!

  7. Pingback: Visita a la fàbrica de pasta Sandro Desii | La pasta per als catalans

  8. Pingback: Serà una gran temporada de bolets? | Meteocook, la Meteocuina per Miriam Santamaria

  9. Antonella, gràcies per la recepta i per fer-me aprendre aquest truc del roux, que no el coneixia.
    Ja tinc la salsa feta i la pasta bullint, segur que estarà espectacular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *