Feia temps que tenia aquesta pasta i no sabia com fer-la. I quan m’he recordat de aquesta combinació que encara no havia proposat al bloc la il·luminació! La combinació perfecta.
Aquestes trofie eren seques, és més fàcil trobar-ne de fresques, encara que abans d’ahir passant per aquella botiga de productes italians de l’Illa he vist que en tenien.
De totes maneres aquest plat queda molt bé també amb macarrons, espaguetis i linguine.
Ingredients per a 2 persones
- 160 g de pasta
- ½ kg de musclos
- 1 carbassó mitjà
- 1 sobre de safrà en pols
- julivert fresc picat
- oli
Preparació
Renteu i netegeu els musclos. Poseu-los al foc en una olla gran, sense aigua ni oli ni res, amb tapa i deixeu que s’obrin. Quan estiguin oberts, trèieu-los de l’olla, separeu-los de les closques i reserveu-los. Filtreu l’aigua amb un colador amb malla fina folrat de cotó fluix i reserveu-la.
Talleu el carbassó en dau petits.
En una paella ampla (on després haureu de abocar la pasta), escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi el carbassó. Sofregiu-lo per un parell de minuts i afegiu-hi l’aigua dels musclos.
Quan arrenqui el bull afegiu-hi el safrà i remeneu fins que sigui completament dissolt.
Coeu els carbassons una estoneta amb tapa i una estoneta sense, fins que estiguin tendres. No deixeu que l’aigua evapori del tot. Quan estiguin al punt afegiu-hi els musclos, coeu-los per un parell de minuts més i apagueu el foc.
Coeu la pasta. Un parell de minuts que estigui cuita, torneu a escalfar la salsa de carbassó i musclos. Escorreu-la i aboqueu-la a la paella. Saltegeu-la per un minut o dos.
Emplateu i completeu el plat amb julivert fresc picat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
Què bé Antonella, que hagis triat aquest tipus de pasta. Me’n vaig enamorar a Roma, però no sabia com es deia… Genial! 🙂
Antonella et segueixo al twitter.
Molt bona la recepta. Però hem comès un error. El safrà el teniem a granel, i n’hem acabat posant massa.
Potser seria convenient quan poses 1 bosseta , posar al costat una quantitat en grams, ja que desconec la mida de la bosseta que dius a la recepta.
Gràcies, perquè totes les receptes fan molt goig.
Forza Napoli ! Noi siamo tiffosi del FC Barcelona ed Napoli !
Author
Forza Napoli sempre!
Tens raò, hauria d’especificar quant safrà hi va en cada bosseta…
Perqué ho sapigas ja, és 0,1 gr. Ho afegirè a cada recepta.
Gràcies per el comentari!
Pingback: Via lliure, RAC1, cap de setmana del 24 i del 25 d’agost | La pasta per als catalans