Vaig comprar un pot de paté d’oliva arbequina el dia de la visita al Mercat de Mercats. I el vaig comprar amb la única idea de destinar-lo a un plat de pasta.
Aquest diumenge he tingut dos conillets d’Índia més a dinar i vaig fer aquest experiment.
Tenia espaguetis, però aniria molt bé també amb linguine.
Aprovat i cap al bloc!
Ingredients per a 4 persones
- 320 g d’espaguetis
- 100 g de paté d’oliva arbequina
- 2 filets d’anxova
- 2 cullerades de pinyons
- 2 cullerades de panses
- una cullereta de taperes
- dues cullerades de pa ratllat
- 1 all
- 50 ml d’oli
Preparació
Deixeu les panses en remull per un quart d’hora.
La preparació de la salsa és molt rapida, així que ja podeu posar l’aigua per la pasta a bullir.
En una paella ampla (on després haureu de abocar la pasta) escalfeu l’oli i afegiu-hi els dos filets d’anxova i l’all sencer i pelat. Atenció que l’oli no sigui massa calent.
Els filets trigaran menys d’un minut a desfer-se. Com s’hagin desfet afegiu-hi el paté d’oliva, els pinyons, les taperes i les panses ben escorregudes. Remeneu per un parell de minuts més i afegiu-hi el pa ratllat. Amalgameu bé i apagueu el foc.
Mentrestant coeu la pasta i abans de escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció.
Torneu a encendre el foc a la paella, trèieu l’all i diluïu la salsa afegint a poc a poc l’aigua de cocció, tot remenant, fins que es torni cremosa.
Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la paella. Remeneu amb foc viu per un parell de minuts i emplateu.
Molt probablement la majoria de les panses i dels pinyons us quedaran al fon de la paella, així que després que heu distribuït els espaguetis en els plats completeu cada plat amb una mica de la salsa que queda.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
Hola Antonella,
Sóc en Magí d’Arbeca és un autentic honor veure que fins i tot els italians, grans cuiners, utilitzen productes del nostre poble. La veritat que aquest plat ja et tinc a la llista de àpats a trobar. Moltes felicitats pel Bloc, la propera visita a BCN a veure si coincidim.
Salutacions des de Frankfurt.
Magí
Author
Gràcies Magí!