Fa calor i no fa calor. Plou i fa xafogor. No s’acaba l’estiu, no comença la tardor. Resultat: pasta tèbia que encaixa amb el temps. I amb les verdures i les herbes que encara queden. A més a la xarcuteria del poble ahir vaig trobar un formatge grec que m’agrada molt, la feta, que ha estat perfecte per aquesta combinació.
Aquí la teniu.
Ingredients per a 2 persones
- 150 gr. de pasta curta (tenia elicoidali Garofalo)
- 1 albergínia petita
- 1 carbassó mitjà
- mig pebrot
- herbes (al mini-hort tenia menta, julivert, alfàbrega i sàlvia. Hi podeu posar també orenga. No cal que hi siguin totes)
- 2 alls
- oli
- sal
- formatge feta (o un formatge de ovella amb una consistència semblant)
Preparació
Talleu l’albergínia i el carbassó a rodanxes i coeu-los a la planxa.
El pebrot el podeu posar escalivat, cru o fregit. Jo l’he fregit.
Reserveu totes les verdures en un bol molt ample (on després afegireu la pasta)
Renteu les herbes, trinxeu-les amb les mans en trossos grans (que després es puguin treure amb facilitat) i afegiu-les a les verdures. Afegiu-hi els alls sencers i pelats, saleu i amaniu amb bastant oli. Deixeu reposar per una hora.
Coeu la pasta. Mentrestant trèieu els trossos d’herba més grans de la verdura, si és el cas afegiu-hi una mica més d’oli. Escorreu la pasta al dent i aboqueu-la al bol. Remeneu i deixeu que es refredi una estoneta.
Abans que es refredi del tot, emplateu i completeu el plat amb talls de feta i julivert recent picat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 13
Això té molt bona pinta i el tema de marinar-ho amb les herbes em sembla molt encertat. Ho provaré aquest cap de setmana.
Gràcies per compartir, Antonella. Ets un sol!
Author
Gràcies a tu Mat per els teu comentaris! Ja em diràs com t’ha quedat. Bon cap de setmana
Iep!! però li falten les espelmes no??
Quina pinta….on hi hagi un plat així, que s’aparti el pastís….
Author
🙂
Hola Antonella!!
Sóc una de les finalistes als premis blocs Catalunya, m´ha feto molta il.lusió descobrir el teu bloc i estic encantada d´estar nominada amb tu. M´ha agradat molt el que fas 🙂
Ens veiem el dia 5?
Petonets, Maria José
Author
Hola Maria José! Jo també he visitat el teu bloc ja el tinc als feeds 🙂 Estic pendent de fer el tronc de xocolate!
Ens desvirtualitzem el dia 5!
Fins aviat
Hola
Molt bona la recepta Jo vaig escalfar l’oli en un cassó amb les herbes que tenia : aufabrega orenga menta i salvia Ho vaig deixar reposar tot el matí i despres ho vaig colar.
Així a les verdures a la planxa i a la pasta cadascú es pot afegir l’oli que vol i les verdures no se m’estoven.
Mercès i sort al premis del blog
Antonella, gràcies pel teu comentari. A casa ens encanta la pasta i em sembla que tindrem feina estudiants-nos les teues receptes. Quina bona pinta té tot!! Marta
Author
Gràcies Jordi!
Bona idea això de fer un oli aromatic. Provarem!
Author
Gràcies Marta!
Ens anem seguint 🙂
Una altra recepta fàcil, però genial!
A mi m’encanta el feta, a la meva dona no li agrada gens. Cap problema: me’l quedo tot jo 😀
M’ha agradat molt això de marinar les verdures amb oli i herbes una hora, han de ser delicioses (fins i tot sense pasta: sacrilegi!).
Pingback: Via lliure, RAC1, cap de setmana del 24 i del 25 d’agost | La pasta per als catalans
Pingback: Amanida de pasta amb verdures a la planxa i tonyina fresca | La pasta per als catalans