Un plat fresc, delicat, simple i ràpid.
Ingredients per a 4 persones
- 320 gr. de pasta (farfalle, fusilli, mafaldine, gnocchi…)
- 200 gr. de ricotta (podeu substituir la ricotta amb mató més una cullerada de parmesà ratllat)
- la pela de una llimona
- 10 fulles d’alfàbrega
- parmesà ratllat
Preparació
Peleu la llimona agafant només la part groga.
Jo tinc aquesta eina, també podeu fer servir un ganivet.
Passeu ricotta, alfàbrega i la pela de la llimona per un minipimer.
Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua salada. Abans de escórrer-la guardeu dos gots d’aigua de cocció. Afegiu un cullerot d’aigua a la crema de ricotta i torneu a passar el minipimer. La crema ha de ser bastant liquida i cremosa. Si fa falta afegiu-hi més aigua.
Escorreu la pasta, aboqueu-la un altra vegada a l’olla de cocció, afegiu-hi tota la crema de ricotta i barregeu bé. Emplateu i decoreu amb unes fulles de alfàbrega.
Serviu amb parmesà ratllat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 9
Ha de ser molt bona i senzilla. La probaré.
Jo en faig una sense alfàbrega, amb el suc i la ralladura de la llimona reduides amb nata líquida, però també podria ser ricotta, i esta fantàstica, sobretot si la llimona es ecológica i guarda tot el seu perfum.
Una altra que ja he provat, la vaig fer ahir per dinar i ens va agradar molt.
Vaig trobar que era més lleugera que receptes similars que van amb nata, una mica més light i refrescant. Ah i la vaig fer amb mató pq no tenien ricotta fresca (per culpa de les vacances…) i era bona!
Author
Gràcies Anna!
Pingback: Via Lliure, RAC1 cap de setmana del 3 i del 4 d’agost | La pasta per als catalans
Molt fàcil, boníssima i molt fina. Avui l’he feta per sopar i ha triomfat!!
Author
Que bé! 🙂
L’he feta per sopar i ens ha agradat molt. Senzilla, fresca i econòmica. La propera vegada triaré uns bons rigattoni. M’encanta el teu llibre Antonella, m’ajuda a veure la pasta amb uns altres ulls!
Suau, fresca i facilísima. Tot un encert pel sopar d’ahir nit. Ens va agradar molt a tots.
Author
Moltíssimes gràcies!