Tot un clàssic! La frittata di maccheroni, com li diem nosaltres, neix per aprofitar de la pasta que queda del dia abans. A la cuina no es llença rés, sobretot la pasta. Com no és menja calenta, és ideal per anar de excursió, per la platja i per la carmanyola en general.
Podeu fer servir qualsevol tipus de pasta que us hagi quedat del dia abans i calcular 1 ou per 100/120 gr. de pasta. Val el principi più ci metti, più ci trovi segon el qual més hi poses, més hi trobes, o sigui que li podeu afegir lo que més us agrada. Teniu mozzarella? Us sobra una mica de pernil, pancetta, mortadella? Una mica de ceba? També podeu aprofitar de qualsevol risotto que us hagi sobrat. Amb la paella o la fideuada no he provat mai.
Si la volem preparar expressament la farem de espaguetis perquè la truita ens quedi més compacta i no siguin necessaris coberts per menjar-la.
Ingredients per a una truita de pasta bàsica
- 250 gr. de espaguetis
- 4-5 cullerades de salsa de tomàquet (la que més us agradi)
- 2/3 ous
- parmesà ratllat
- oli
- paella de 20cm de diàmetre (més o menys, depèn si la voleu més alta o més baixa)
Preparació
Coeu la salsa de tomàquet. Jo n’he fet una amb oli, all i alfàbrega.
Coeu els espaguetis i escorreu-los bastant al dente. En un bol o a la mateixa olla de cocció afegiu-hi la salsa de tomàquet i barregeu-la bé amb els espaguetis. A part bateu els ous amb el parmesà ratllat i afegiu-los als espaguetis.
Barregeu molt bé i cap a la paella amb una mica oli. L’heu de coure com una truita normal, això sí, molt lentament, que l’ou sigui completament cuit i que al dos costats de la truita es faci una mica de crosta. Per donar-li la volta feu servir un plat.
Buscant frittata di maccheroni a les imatges del Google us surt això. Quina varietat oi?
Bon profit!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Quina bona recepta per emportar-te de picnic, és magnífica. Jo havia vist la mateixa recepta, però sempre la remataven al forn (i això em feia força mandra). Veig que es pot fer com una truita normal i corrent. El proper dia que sobri pasta (cada dia més estrany a casa), ho provo!
Pingback: La pasta per als catalans torna a RAC1 i per tot l’estiu! | La pasta per als catalans
El nen demà té excursió i mai vol entrepà, sempre pasta. Aquest cop li he fet aquesta truita i està molt emocionat!!! De moment té molt bona pinta. I avui per sopar faig la pasta amb carbassa i botifarra, la varem descobrir la tardor passada i ens va agradar molt
Author
Que tal va anar la truita? 🙂
Va estar encantat!!! Se la va menjar tota i va triomfar amb els amics. Ara em tocarà fer-la a cada excursió. Ja de pas, des del ipad no puc obrir el menú desplegable de l’inici, el veig uns segons però dessapareix i sols puc buscar les receptes des del llistat d’ingredients del final de tot. Per la resta, estem encantats amb les receptes i tinc el llibre, me’l vas dedicar el darrer St. Jordi
Genial!!
Tinc ganes de provar-ho! 😀
Pels poc espavilats com jo… la salsa mateix ja m’ha cridat l’atenció 😀 com es fa això de coure amb all? picadet?
Author
Merci! No picadet no, es cremaria més aviat. Jo els deixo sencers i pelats…