Aquest és un de aquells plats que es preparen en un moment. És pot preparar amb Gorgonzola, Formatge blau o Roquefort, el que més us agradi. Com a pasta, vaig fer servir els Gemelli, un format de pasta que sembla una trena. Aquesta salsa casa molt bé també amb fusilli, farfalle i gnocchi.
Ingredients per a 6 persones
- 500 gr. de pasta
- 50 gr. de rúcula
- 50 gr. de nous ja pelades
- 250 gr. de gorgonzola
- 100 gr. de nata per cuinar
- parmesà o pecorino
Preparació
En una olla, foneu el gorgonzola tallat a trossets amb la nata. Una vegada fos, apagueu el foc.
Piqueu les nous i reserveu-les.
Netegeu la rúcula i talleu-la una mica amb unes tisores. Reserveu-la.
Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua salada i escorreu-la al dente. En un bol barregeu la pasta amb la salsa de gorgonzola, les nous picades i la rúcula. Emplateu i serviu amb parmesà o pecorino ratllat a part, que se’n posi qui en vulgui perquè en teoria, per la quantitat de formatge que porta el plat, no fa falta.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 11
WOW, m’encanta el teu bloc, ple de pasta, com a mi m’agrada. En menjaria cada dia. I la recepta d’avui m’entusiasma especialment perquè sóc una addicta als formatges forts, a la rúcula i a les nous. Ideal! 😛
Author
Gràcies Iris! Jo ja et coneixia, tinc el teu bloc en els meus feeds! Si un dia prepares aquesta recepta, ja em diràs com t’ha anat. Records
Pingback: Menú per quan vols primer i segon plat | La pasta per als catalans
Un suggeriment: en comptes de rúcula, fulles de mostassa! La fulla de mostassa no pica com la llavor; és petita i arrissada, i és molt bona també per a amanides.
Aquest hivern vaig trobar una recepta d’amanida de taronja sanguina amb olives negres, deien que era d’origen del sud d’Itàlia, es cert? Jo la vaig enriquir afegint-l’hi fulles de rúcula, i va quedar realment espectcular!! Comento això perquè m’ha sorprés trobar la rúcula en aquesta recepta, em deleixo per probar-la!!
Author
Certissim, és una recepta siciliana.
Molts records!
Avui l’he feta per dinar, com que fa tanta calor ha sigut plat únic. He utilitzat nous amb clova, i ha sigut molt encertat, doncs estaven tendres i gustoses. He trobat un formatge meitat gorgonzola i meitat ricotta i ha quedat més suau. Molt sorprenent el contrast cruixent de la rúcula, mai ho havia probat amb pasta. Tot plegat un éxit!!1
I la nata? En quin moment l’afegim
Author
Al principi, per fondre el gorgonzola. Merci!
Boníssima, i molt senzilla de fer! ??????????
Author
Gràcies!