Avui he anat com a convidada al programa La cuina de Carbó a COMRàdio, una experiència molt interessant i divertida. M’ho he passat bomba! Una mica de nervis al principi, però al final l’hora ha passat molt ràpidament, ni m’he ne adonat compte! Exactament com la Mireia m’havia dit abans de començar.
Hem parlat de com es cuina la pasta, com escollir una pasta de qualitat, hem desmuntat algunes idees preestablertes, per exemple afegir oli a l’aigua de cocció de la pasta (no cal!), hem revelat algunes veritats, que la carbonara es fa amb ou, no amb crema de llet, que els Spaghetti Bolognese s’els van inventar els guiris (la salsa Bolonyesa és menja amb tagliatelle), que cada tipus de pasta té el seu condiment i que la quantitat de pasta per persona aproximada és entre 70 gr. i 100 gr. no més.
També hem donat receptes. A part des les que surten al blog del programa enviades per unes oients, hem parlat de pasta amb cigrons, pasta amb carbassons, clarament de la carbonara, i també de la super bàsica pasta amb all i oli i de les seves variacions.
Em faria falta un programa més per explicar més coses encara! Per exemple com associar un format de pasta amb una salsa (només hem fet algun apunt) o les infinites combinacions de pasta i verdura que podem fer (amb carabassa, amb coliflor, amb bròquil…).
Una cosa volia dir i no he tingut la ocasió: sovint veig plats de pasta emplatats amb pasta blanca, escorreguda i posada al plat, i a sobre una cullerada abundant de salsa. Jo crec que és sempre millor servir la pasta ja amanida amb una part de la salsa i decorada amb una mica més de salsa en el mig. En aquesta manera s’elimina tot el risc que hi pugui ser que la pasta s’enganxi (si no és al dente, si és pasta fresca, si no és de bona qualitat, si heu de preparar 25 plats abans de servir), s’elimina la dificultat per qui se l’hagi de menjar de mesclar la pasta amb la salsa en els seu propi plat (sobretot si son spaghetti) i, opinió personal, queda més bonic.
Aquí som, la Mireia Carbó i jo!
Si us heu perdut el programa i teniu ganes de escoltar-lo, aquí teniu el podcast
Sóc o no sóc tota una estrelleta mediàtica?
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Quin tàndem més molón, la Carbó amb la seva energia i tú explicant-ho tot ‘al dente’!!! :))
Bravo.
Author
🙂 avui escoltaré el podcast… em fa una mandra escoltar la meva veu!!!!
Has quedat fantàstica, el moment en que recomanes 80 grs per persona i la Mireia diu que es casca 125 grs em fa riure. Jo… també soc dels que es passa molt 😀
Així estic jaja
T’ha sortit rodó, he salivat com un condemnat!! M’ha encantat la recepta de la pasta amb cigrons, no en tenia ni idea que es podia fer així. A la meva dona segur que li encanta, li xifla la pasta i li xiflen els llegums 🙂
@starbase, jo també opto pels 60-80 gr com a molt (100 el dia que fem plat únic de pesto), m’atipa moltíssim (tot i que en moments extrems de fam post-exercici també em podria polir 200 grams perfectament).
Author
🙂 gràcies per el fantàstica, no es mereix.
Author
Gràcies 🙂
Ara mateix estic redactant la de pasta amb lentilles. Si xafardeiges per el bloc, també trobes la de pasta amb mongetes… totes estan bé.
Salut!
Pingback: Espaguetis amb salsa de bonítol (o tonyina) | La pasta per als catalans