Al programa de la Mireia Carbó ahir vam parlar de pasta amb carbassa.
Vaig explicar unes receptes que ja he publicat, la pasta amb carbassa clàssica, la pasta amb carbassa i ricotta i la pasta amb carbassa i ceps i unes quantes de noves.
Us deixo el podcast del programa per si les voleu escoltar.
Vam parlar de tagliatelle amb carbassa i crema de parmesà (aquesta caurà aviat!), de pasta amb carbassa, salsa de tomàquet i olives negres, de tagliatelle, possiblement de pasta fresca, amb carbassa i pa torrat i de pasta amb carbassa i salsitxa que us explicaré ara.
Ingredients per a 4 persones
- 300 gr. de pasta curta (macarrons, penne, mafaldine)
- 300 gr. de carbassa ja neta i pelada
- 200 gr. de salsitxa o botifarra
- una ceba mitjana
- mig got de vi blanc
- parmesà ratllat
- sal
Preparació
Talleu la carbassa a trossos no massa petits i bulliu-la en una olla bastant ampla (on després coureu la pasta) amb aigua i sal. Jo com vaig sempre de pressa he fet servir la olla a pressió i hi he posat una mica més d’aigua de la que es necessita per aquest tipus de olla.
La carbassa ha de quedar ben toveta i una mica desfeta.
Mentrestant talleu la ceba molt petita i sofregiu-la en una paella ampla (perquè després hi abocareu la pasta. Una paella per fer arròs seria perfecta) amb un raig d’oli. Abans que comenci a agafar color afegiu-hi una mica d’aigua perquè es cogui bé.
Quan l’aigua hagi evaporat afegiu-hi la salsitxa esmicolada.
Coeu remenant per dos o tres minuts, que la botifarra es vagi torrant una mica.
Afegiu-hi el vi blanc. Coeu amb flama baixa fins que la salsitxa estigui completament cuita i el vi hagi evaporat.
Si la carbassa encara no està feta apagueu el foc.
Trèieu la carbassa de l’aigua amb una escumadora i poseu-la a la paella amb la salsitxa. Amb la flama forta, remeneu bé per uns minuts i apagueu el foc.
Guardeu una tassa d’aigua de cocció de la carbassa.
En la mateixa aigua on heu cuit la carbassa coeu-hi la pasta i si fa falta afegiu-hi una mica d’aigua més.
Un parell de minut abans que la pasta estigui feta, torneu a encendre el foc a la paella amb la salsa de carbassa i salsitxa. Escorreu la pasta i aboqueula a la paella amb la carbassa i la salsitxa.
Aneu afegint de mica en mica l’aigua que heu guardat fins a obtenir una textura cremosa. Afegiu-hi el parmesà, remeneu una estona més i emplateu.
Completeu el plat amb una mica més de parmesà.
Buon appetito!
Foto
Ja tenim la primera foto, d’en @bernatburset
I una segona, de la Txell (@txellpt)
Gràcies a tots!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 12
Carn, carbassa i ceba és una combinació fabulosa…i si a més hi ha algun bolet ja és la bomba!!!
Jordi
Author
I perquè no? En tinc una amb carbassa i ceps l’has vista?
Records!
Bona recepta !!!…i senzillota….m’agrada.
Author
Gràcies!
Ondia!!! no s’em hagues ocorregut mai de posar carbassa a un plat de pasta!!!
Aixó ho tinc que provar!!!
Salut!!!
Lourdes.
Author
Ja em diràs!! 🙂
Que bons aquests plats de tardor! Soc una fan dels friarielli e salsiccia. Avui he fet pasta e patate amb la scamorza affumicata. La dolçor de la carbassa dona molt de joc…i amb la salsitxa, la provaré!
Author
uuuuhhhh Imma i friarielli! Però s’en troven aquí?
Pasta amb patates i scarmorza és un de aquell plats que tinc pendents…. 🙂
No hi ha rastre de friarielli a Tarragona. A Parma trovo els friarielli napoletani i també le cime di rapa…però si als restaurants gallecs fan”lacon con grelos”…i els grelos son com le cime di rapa…aleshores…serà cuestió d’indagar…Sigui com sigui, m’agrada el contrast de la salsitxa amb l’amarognolo dels friarielli mmmm…
Pasta e patane és deliciosa, me l’ha descoberta el meu novio, records de la iaia que era de Aversa.
Que vagi bé!
Ciao Antonella,
Vinc a donar-te les gràcies per aquesta recepta. La vaig provar un dia perquè no sabia com acabar una mitja carbassa que tenia a la nevera i des de llavors pels meus fills està en el top 10!! Ara però veig que l’he variat una mica. Escaldo la carbassa per pelar-la, la tallo a dauets i la tiro tal qual a la botifarra ja sofregida: es desfà bé igualment.
Aquest bloc és una font de inspiració!! Merci
Author
Hola Beatrice,
pot ser més practic com ho fas tu, que jo un dia o l’altre em tallaré un dit per pelar carbasses. La fas bullir amb la pela? Per quanta estona?
Moltes gràcies!
M’ho va ensenyar la Olga, fruitera del barri: quan bull l’aigua apagues el foc, hi tires la carbassa a quarts i la deixes tapada un parell de minuts, no gaire més. Desprès la peles súper fàcil (sinó et prometo que no en menjaríem tanta a casa) Gràcies a tu!! un abbraccione