Sóc l’Antonella, vinc d’Itàlia, sóc napolitana.
Aquest bloc neix d’una exigència personal de millorar la relació entre els catalans i la pasta.
Perquè la pasta agrada a tothom. Perqué una mica més de pasta sempre va bé.
Us deixo unes quantes receptes de pasta tal i com es preparen a casa meva, les receptes de tota la vida. Algunes són originals d’un lloc de Itàlia, altres tradicionals, altres de la senyora tal, una de l’àvia, una de la tieta, una de la filla de la cosina de ma mare, totes adaptades als ingredients que trobo a Catalunya.
Per començar uns quants dogmes bàsics:
- La pasta es mengia al dente
- És la salsa que espera la pasta i no al reves.
- La carbonara es fa amb ou, no amb crema de llet.
- Els Spaghetti Bolognese s’els van inventar els guiris. La salsa Bolonyesa és menja amb tagliatelle.
- A cada tipus de pasta el seu condiment. No pot ser que en una recepta de un llibre de cuina catalana trobi “300 gr. de pasta (la que vulgueu)”.
- El parmesà no es posa a tot arreu.
- La quantitat de pasta per persona aproximada és entre 70 gr. i 100 gr. no més.
- La pasta es pot menjar unes quantes vegades per setmana.
- La pasta, per si sola, no engreixa.
Bon profit!
T'ha agradat? Comparteix-ho!